Beëindiging praktijk

Helaas heb ik wegens privéomstandigheden moeten besluiten om te stoppen met mijn praktijk. Per 1 januari 2020 sta ik niet meer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zal ik dus geen sessies meer inplannen.

Bedankt voor het vertrouwen dat jullie me de afgelopen jaren hebben gegeven. Wie weet tot ooit in de toekomst!

Verstild

Weerspiegelingde aarde is vol openheid
verstillend inzichtgevend
doodstil, ja bijna ademloos
l
ijkt nu meer dood dan levend
zo boven, zo beneden
teruggetrokken zijn
noodzakelijke overgave
zonder vrees en zonder pijn
beleven wat al was aldaar
voor nu, op weg naar later
verstild zijn in de diepe leegte
van het rimpelloze water

©AMG

 

Ode aan de beukenboom

Beukenboom

Diep geworteld in de grond
reiken jouw takken naar de lucht
De middagzon schijnt op jouw blad
een gouden gloed valt met een zucht
mijn wezen binnen
Verwarmt me en omarmt me
met de vurige omhelzing
van twee geliefden in de nacht

Onder de indruk kijk ik naar
de puurheid waarin jij
zo staande in de eeuwigheid
jouw stralende zijn laat zien aan mij
Ruimte vult zich in mijn lijf
als ik tijdens een diepe ademteug
de grootsheid aanschouw
van jouw intense kleurenpracht

wanneer ik jou zo staande zie
raakt jouw ziel de mijne aan
ieder getijde in het jaar
geef je mijn hart te verstaan
wat liefde is in zijn puurste vorm
maar op het moment dat de herfst
jouw blad verandert in puur goud
word ik week van binnen en verzacht

Overmand door een diepgeworteld
gevoel van liefde voor dat wat is
Voel ik de verbondenheid
met alles en beslis
dat als ik overmand word
door de vluchtigheid van alledag
ik dit ogenblik zal koesteren
van stille schoonheid en grootse kracht

Thema Stiltewandeling 3 september: Loslaten

Het thema voor de aankomende stiltewandeling op zondag 3 september aanstaande is ‘Loslaten’.

De natuur gaat zich opmaken voor de herfst. De sapstromen komen in deze periode tot rust, wat ervoor zorgt dat de bomen hun bladeren gaan loslaten. Dit loslaten is nodig om in de winterperiode genoeg vocht vast te kunnen houden, zodat de bomen niet doodgaan en door kunnen groeien. 

Een mooi metafoor naar het leven, waarin loslaten soms ook nodig is om te kunnen overleven en door te groeien. Tijdens de wandeling van vandaag staat het loslaten centraal. 

Sluit gerust aan deze dag, ook als je alleen behoefte hebt om de stilte en rust van de natuur te ervaren. De oefening die ik aanreik is een handreiking, dus voel je niet verplicht om eraan mee te doen.

 

 


Meer informatie

Aanmelden

Thema Stiltewandeling van zondag 2 juli

Paardenbloem in tak

De zomer is aangebroken. Een mooie tijd om het leven te vieren en te eren. Tijdens de stiltewandeling van zondag 2 juli in de Stille Kern van Zeewolde gaan we dat doen!

Wat zou jij willen vieren in je leven? Heb jij doelen bereikt waar je trots op bent? Wil je je werk, de liefde of een geluksmoment in jouw leven vieren? Voel je je dankbaar en gelukkig door iets wat er in jouw leven gaande is en lijkt het je leuk om hier op een symbolische manier bij stil te staan? Sluit je dan aan bij deze tocht door de mooie natuur van Zeewolde.

De wandeling is ongeveer 5 km en start om 10.00u. De Stille Kern kan drassig zijn, dus trek stevige schoenen aan. De wandeling is helaas niet toegankelijk voor minder validen. Graag opgeven via het contactformulier onder vermelding van: aanmelding stiltewandeling of via telefoonnummer: 0652022869.
Verzamelen: parkeerplaats flediteweg (uitzichtpunt Horsterberg ), Zeewolde.

Meer informatie over stiltewandelingen vind je hier

GRATIS stiltewandeling 1e Pinksterdag

Aankomende zondag 4 juni is het 1e pinksterdag. Een mooi moment voor stilte, rust en zingeving. Sta eens stil bij dat wat voor jou belangrijk is. Ga op zoek naar de stroom van liefde, verwondering en enthousiasme in jezelf. Waar krijg je energie van? Waar word je blij en vrolijk van? 

Maar ook als je alleen de stilte en rust van de natuur wil ervaren, ben je (uiteraard) van harte welkom om aan te sluiten bij deze stiltewandeling. 

De wandeling is ongeveer 5 km en leid je door de mooie natuur van Zeewolde. De Stille Kern kan drassig zijn, dus trek stevige schoenen aan. De wandeling is helaas niet toegankelijk voor minder validen. Graag opgeven via het contactformulier of tel 06 52022869.
Verzamelen: parkeerplaats bingelweg (kruising flediteweg), Zeewolde.

Meer informatie over de stiltewandelingen vind je hier

 

 

Wandelen in stilte: over de koekoek en de schoonheid die zich ontvouwt in troosteloosheid

Groene boog

Afgelopen zondag tijdens de stiltewandeling heb ik volop mogen ‘ontvangen’ van de natuur. Ik werd om te beginnen ontvangen met het vertrouwde geluid van de koekoek. De koekoek is de hele wandeling in de buurt  geweest en heeft volop van zich laten horen. Alsof hij me met zijn roep de weg wilde wijzen die ik moest gaan.

Ik liep door en kwam langs het water. Daar waren twee grote vissen om elkaar heen aan het draaien; ik vermoed dat ze midden in een paringsdans zaten. Telkens zag ik de vinnen boven het water uitkomen. Het zag er prachtig uit en het maakte me blij van binnen.

Die blijheid vervaagde toen ik mijn weg vervolgde en onder huizenhoge populieren door liep. De grond er onder was droog en vertrapt door de koninkpaarden. Het licht van de zon werd tegengehouden door de bomen boven mij. Het gaf me een troosteloos gevoel.

Zodra ik onder de bomen vandaan kwam, zag ik een frisgroen gebied voor me. De grond was bedekt met een deken van gras en her en der verspreid stonden kleine, intens groene boompjes. Het troosteloze gevoel maakte plaats voor verwondering en betovering door de schoonheid die zich voor mij uitstrekte.

Recht voor me stonden twee boompjes verstrengeld in elkaar, waardoor ze een boog van groen vormen. Ik werd er direct door aangetrokken en liep die kant op. Ik kon precies onder de boog door lopen en kwam uit aan de andere kant, waar ik verrast werd door een kleine groep konikpaarden die rustig langs kwam lopen. Drie veulentjes maakten onderdeel uit van de groep.

Ik werd gegrepen door het gevoel van leven wat zich in mij ontvouwde. Ik voelde dat het leven om mij heen iets deed met mijn binnenwereld. Dat ik het leven wil pakken én dat ik mijn dromen wil laten leven. Dat ik niet op geef, ook al is het soms even troosteloos en uitzichtloos. Daar achter kan je zomaar verrast worden door de verwondering en schoonheid van frisse, nieuwe kansen die zich openbaren en je laten groeien in de plannen van het leven.

Ik bedankte de natuur voor haar stilte, rust en wijsheid. Voor de antwoorden die ik kreeg door simpelweg in stilte te wandelen en me open te stellen om te ontvangen. Wat een rijkdom om dit te mogen ervaren!

Thema Stiltewandeling 7 mei: ‘Ontvangen’

Het thema van de volgende stiltewandeling is ‘Ontvangen’. 

De dagen worden langer. De warmte en het licht van de zon zorgen voor een natuur die groeit en bloeit. Focus je tijdens de stiltewandeling van zondag 7 mei op datgene wat je om je heen ervaart en sta open voor de aanwezigheid van de warmte en het licht in de natuur. Ontvang en ontspan!   

Klik hier voor meer informatie over de stiltewandelingen. 

Thema stiltewandeling 2 april ‘ontwaken’

Stille Kern ZeewoldeHet thema van de stiltewandeling van zondag 2 april is ‘ontwaken’. De natuur is de afgelopen tijd wakker geworden uit haar winterslaap. De knoppen in bomen en struiken staan op springen, de zon geeft alweer wat meer warmte af en overal zijn narcissen en krokussen boven de grond gekomen. Tijdens de aankomende wandeling staan we stil bij dit ontwaken van de natuur.

Zet je zintuigen open en wandel mee tijdens deze wandeling van ongeveer 5 km door de mooie natuur van Zeewolde. De Stille Kern kan drassig zijn, dus trek stevige schoenen aan. De wandeling is helaas niet toegankelijk voor minder validen. Voor deze wandeling wordt een bijdrage van €7,50 gevraagd. Opgeven is fijn, maar niet noodzakelijk. Opgeven kan via het contactformulier of tel 06 52022869. Verzamelen: parkeerplaats bingelweg (kruising flediteweg), Zeewolde. Meer informatie over de stiltewandelingen vind je hier

Stiltewandeling 4 maart VERVALT

Gevallen boom
De stiltewandeling van 4 maart 2017 zal komen te vervallen. Op zaterdag 1 april 2017 sta ik weer klaar om jullie te verwelkomen bij de eerstvolgende stiltewandeling.

 

« Older Entries