Stiltewandelingen

Stille Kern Zeewolde

Algemene informatie

Eén keer per maand organiseert Insight Outside op zondagochtend een stiltewandeling in de ‘Stille kern’ in Zeewolde. We verzamelen om 10.00u op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer* en wandelen vanaf daar het bos in naar de plek waar de stiltewandeling begint. Op die plek geef ik uitleg over de wandeling en reik ik je een opdracht of overdenking aan voor tijdens het wandelen. Vanaf dat moment wandelen we in stilte gedurende ongeveer een uur. Na het wandelen in stilte is er de mogelijkheid om ervaringen te delen. Daarna gaan we terug naar de parkeerplaats en is de stiltewandeling afgelopen.

Inhoud

Het doel van een stiltewandeling is om de stilte te ervaren en een moment voor jezelf te hebben. Je kunt ervaren wat de stilte doet met je gedachten, met je gevoelens, met wat je ervaart in je lijf. Het wandelen in een groep is hierbij een ervaring op zich. Vaak gaan we als we in groepen zijn het gesprek met elkaar aan. We delen hoe we ons voelen, wat onze ideeën zijn en wat ons bezig houdt, of we praten over koetjes en kalfjes. Tijdens een stiltewandeling laten we dit idee los en zijn we samen in stilte.
Je bent overigens niet verplicht om als groep dicht bij elkaar te blijven lopen. Je mag daarin je eigen gevoel volgen. Wel zal ik vooraan lopen om om de route te begeleiden en het maximale looptempo aan te geven.  

Extra

Bij de start van de wandeling bied ik je een handreiking voor tijdens het wandelen, in de vorm van een opdracht of overdenking. Deze zal geregeld samenhangen met het jaargetijde waar we ons in bevinden. In de winter zal het bijvoorbeeld gebonden zijn aan rust en overdenken, in het voorjaar aan tot bloei komen en ontwikkelen, in de zomer aan genieten en vieren en in de herfst aan loslaten en veranderen. Maar ook andere thema’s kunnen aan bod komen. Op de website en op facebook zal ik laten weten wat het thema is. Voel je niet verplicht om iets te doen met de opdracht of overdenking, het is een handreiking, geen verplichting. 

Voor wie

Een stiltewandeling is een laagdrempelige manier om jezelf te ontwikkelen. Een uur lang krijg je de mogelijkheid om het dagelijks leven los te laten en stilte en rust te ervaren in de natuur.  Spreekt dit je aan, meld je dan aan via het contactformulier of de contactgegevens.

Tijdsduur

Een stiltewandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Gedurende ongeveer een uur wandelen we in stilte. Bij sommige wandelingen wordt de stilte onderbroken met een opdracht/activiteit. Dit wordt altijd aangegeven aan het begin van de wandeling. 

Kosten

De kosten voor een stiltewandeling bedragen €5,- p.p. 

Je kunt dit bedrag contant (liefst gepast) betalen bij aanvang van de wandeling.

Praktische zaken

– Het is wellicht handig om tijdens de wandeling een (rug)tas mee te nemen met daarin:

             – Regenkleding/paraplu voor als het weer tegen zit
             – Petje/zonnebril tegen de zon voor als het weer mee zit
             – Eventueel een flesje water als dorstlesser tijdens het wandelen
             – Een handdoek, kleedje of plastic zak om op te zitten

– Houd rekening met het weer wat betreft kleding en schoeisel. De Stille kern is vaak drassig, dus waterdichte/stevige schoenen zijn aan te raden.

– Check jezelf na een wandeling ALTIJD op teken! Het liefst zo snel mogelijk na de wandeling. Hoe eerder een teek verwijderd wordt, hoe kleiner de kans dat hij de ziekte van Lyme overbrengt.
Meer informatie over teken vind je op: http://stopdeteek.nl/

 

*Routebeschrijving

Ga vanaf de Spiekweg de Golflaan op.

Aan het eind van de weg linksaf slaan, de Groenewoudseweg op.

Sla de eerste weg rechtsaf de Flediteweg op.

Na het passeren van het wildrooster vind u na zo’n 400m de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan uw linkerhand. Dit is de 2e parkeerplaats aan de linkerkant, herkenbaar aan het bord ‘Stille Kern, uitzichtspunt Horsterberg’. 

Navigatie: Flediteweg Zeewolde